KUĆASTIL – ELEGANT DESIGN FOR YOUR WORKSPACE

January 25, 2017

 

Iako dizajn radnog prostora uglavnom na prvo mesto stavlja funkcionalnost, a aspekti poput stila često budu zapostavljeni, mlada srpska dizajnerka Teodora Jevtić  postigla je savršen balans između funkcionalnog i kreativnog, dizajnirajući predmete koji su istovremeno moderni, elegantni i jednostavni za  upotrebu.

Predstavljamo vam kolekciju stonih lampi minimalističkog dizajna i interesantne nogare koje će svaki sto pretvoriti u perfektno stilizovan kutak za rad.

 

Reader Collection

Kolekcija stonih lampi “Reader” dizajnirana je za osobe koje uživaju u čitanju pred spavanje, ali je, takođe i radna lampa. Sveden dizajn lampi inspirisan je jednostavnošću pokreta i korišćenja. Lampa se lako podešava tako da svetlo pada pod različitim uglovima, i na taj način pruža direktno ili indirektno osvetljenje u zavisnosti od trenutne potrebe.

 

Objavljeno: 25.01.2017.

 

Kolekcija obuhvata šest lampi izrađenih od trešnjinog drveta, orahovine ili hrastovine, u kombinaciji sa inoksom i mesingom. Dimenzije lampe su 31,3 x 25,5 cm.

Ova kolekcija osvojila je srebrnu A’Design Award nagradu za dizajn u kategoriji Osvetljenje na dodeli nagrada za 2017. godinu.

 

Clic-Clac Trestle

“Clic-Clac” su nogari za sto izuzetno kreativnog izgleda. Načinjeni su od dva jednostavna elementa: čeličnih šipki i drvene kutije. Upravo zahvaljujući tom drvenom delu, nogari pored svoje osnovne funkcije da drže ploču stola, služe i kao prostor za odlaganje raznih predmeta: pribora za rad, knjiga, časopisa ili drugih ličnih predmeta.

Visina nogara je 76 cm, širina 38 cm, a donja dužina 73 cm.

Teodora je rođena u Beogradu, a studirala je u Belgiji, Australiji i Italiji. Master diplomu je stekla na Scuola Politecnica di Design u Milanu. Sarađivala je sa više različitih kompanija u Belgiji i Srbiji, a nakon završenih master studija radila je sa Naohiko Mitsui za “Triumph Design and Consulting” u Milanu.

Njeni projekti obuhvataju unutrašnju arhitekturu, produkt i industrijski dizajn i dizajn nameštaja. Kolekcija lampi “Reader” kao i nogari “Clic-Clac” bili su izloženi na poslednjem Sajmu nameštaja u Beogradu.

 

Izvor: KućaStil

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Featured Posts

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Recent Posts

January 21, 2019

December 17, 2018

November 19, 2018

Please reload

Archive